Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Dětský den

Dětský den

13. 06. 2022
|
Mgr. Karel Miláček
|

Ve středu 1. června 2022 se v naší základní škole uskutečnil dětský den. Byl připraven pro celý první stupeň a organizovala ho osmá třída společně s paní učitelkou Lindou Šeborovou.

Náš dětský den začal ranní rozcvičkou a společným tancem, který si připravily osmačky. Po rozcvičcce se děti pustily do plnění různých zábavných úkolů. Byla tu stanoviště zaměřená na rychlost, postřeh, chytrý úsudek, ale hlavně na zábavu. Děti si mohly zasoutěžit na těchto stanovištích: házení basketbalového míče na koš, závod autíček, házení mincí do sklenice ponořené ve vodě, poznávání různých tvarů se zavázanýma očima, skákání v pytli, kopání fotbalového míče na lahve, opičí dráha, pexeso a puzzle, házení tenisových míčků na plechovky, poslepu dojít do cíle pomocí provázku a další....
Byla pro ně připravena i pohádková cesta, kdy po školním pozemku byly rozmístěny karty s otázkami, které se týkaly různých pohádek. Díky správným odpovědím vyluštili žáci tajenku. Pokud žák prošel pohádkovou cestou a měl splněné alespoň dva úkoly, mohl si nechat něco namalovat na obličej.
Nakonec žáci dostali sladkou odměnu v podobě zmrzliny a medaili vyrobonenou z keramiky žáky osmé třídy.

Všichni si dětský den užili plnými doušky a jistě se již dnes těší na příští rok.