Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Kultura "Země vycházejícího slunce" v Obříství

Kultura "Země vycházejícího slunce" v Obříství

05. 05. 2023
|
Mgr. Karel Miláček
|

Základní škole Obříství se 5. května naskytla mimořádná příležitost návštěvy šermířské skupiny Samurai artist Kamui a světoznámé zpěvačky Mika Kobayashi. Obříství pro ně bylo krátkou zastávkou na Anime fest v Brně.

V čele skupiny "Samurai artis Kamui" stojí Tetsuro Shimaguri, jež se podílel na choreografii řady filmů s tématikou samurajů, nebo filmu od Quentina Tarantina s názvem Kill Bill. Kamui za dobu své existence navštívila více než 35 zemí světa a kolem 150 měst, kde se snaží šířit japonskou kulturu, a nyní zavítala i do Obříství.

Družka Tetsuro Shimaguri je Mika Kobayashi, kterou znají její fanoušci po celém světě jako vynikající zpěvačku, která nazpívala řadu písní, kromě jiného také úvodní znělku k anime seriálu Attack on Titan.

Žáci naší školy byli uchváceni touto návštěvou, i když krátkou, a jsme si jisti, že se jednalo o zážitek na celý život pro řadu z nich. Tímto děkujeme panu učiteli Herbertu Heisslerovi a jeho šermířské a kaskadérské skupině Veles, kteří setkání s japonskými umělci zprostředkovala.