Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Věř si!

Věř si!

10. 11. 2021
|
Mgr. Karel Miláček
|

10. listopadu navštívil naši školu speciální host, který s žáky prvního a druhého stupně hovořil o sebevědomí čověka. Jeho jméno je Zdeněk Zaoral a s ním k nám přišel i jeho nejlepší přítel Sorbon - pes fotbalista.

Pan Zaoral je autorem a provozovatelem několika preventivních programů pro mládež, které mají za cíl pochopení mezilidských vztahů a úskalí lidské interakce, ukazují nebezpečí kyberšikany aj. 

Hovoří o tom, že nezáleží, co si o nás lidé myslí, záleží jen na tom, jestli my sami považujeme své jednání za správné. Tyto postupy demonstruje na svém příteli - psovi Sorbonovi, který jej všude věrně a trpělivě doprovází. Sorbon je youtuberem a díky náročnému tréninku je i skvělím pomocníkem terapie.

Během své návštěvy se tato dvojice seznámila s osmou a šestou třídou, navštívili také první stupeň. Pan Zaoral hovořil o snášenlivosti mezi lidmi, různých druhích lidské bolesti, a vysvětlil, jak snadno se ze zdánlivě nevinného "prankování" a "hateování" může vyklubat kiberšikana, zvláště když je člověk schován za displej mobilu nebo monitor počítače...

Ale to hlavní, co si žáci z návštěvy odnesli bylo nejen, že si musí věřit, ale také to, že každý z nás má v soubě kousek hvězdy. Nebo snad nevěříte?