Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Druhý stupeň v Chorvatsku

Druhý stupeň v Chorvatsku

30. 06. 2023
|
Mgr. Kateřina Najmanová
|

Ve dnech 9.6.-18.6. se některé děti z druhého stupně naší základní školy účastnily výchovně vzdělávacího pobytu v zahraničí. Pro letošní rok to bylo Chorvatsko, Biograd na Moru. Cílem bylo pozvání evropských destinací, cizokrajných ekosystémů (NP Kornati), užití anglického jazyka v jiném než školním prostředí a zvládnutí finanční gramotnosti se svěřenými prostředky od rodičů.

     Děti si užily krásné přímořské letovisko, moře bylo příjemné pro koupání i sportovní aktivity. Plavba na lodi do NP Kornati a plavba trajektem na ostrov Pašman, byla příjemným zpestřením pobytu. V moři objevovaly a lovily spousty živočichů, které některé z nich viděly poprvé.

     Na našich procházkách letoviskem jsme procházeli mezi krásně kvetoucí zelení, upraveným kempem, který celý voněl vysázenými bylinkami. Děti měly také možnost ochutnat chorvatské speciality a samozřejmě vyzkoušet spoustu lákadel, kterým nebylo možné odolat.

     Celý pobyt se nesl v příjemném a klidném duchu. Doufáme, že se příští rok zase někam vydáme. A kam? Kde nás budou v takové tlupě chtít a tentokrát už letadlem.