Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Taneční soutěž

Taneční soutěž

01. 05. 2023
|
Mgr. Andrea Heissler Klaudy
|

Taneční soutěž.

20. dubna se žáci ZŠ Obříství, po několikaleté pauze, opět zúčastnili soutěže o TANEČNÍ POHÁR DDM Kralupy nad Vltavou konané v místím kulturním středisku KaSS.  Soutěži předcházelo školní taneční kolo. Po nelehkém rozhodování nakonec na soutěž odjeli za první stupeň žáci 3. třídy a za druhý stupeň žáci 6. a 7. třídy. Celá škola držela vyslaným tanečníkům pěsti a někteří spolužáci nabídli svou podporu jako fanoušci či dokonce pomoc při zajištění technického zázemí. Bára Pelechová se postarala o skvělý make-up a Markéta Šulcová zas o moderní copánkové účesy.

Na místě nás nadchla a potěšila velmi milá a přátelská atmosféra. Všichni soutěžící se navzájem podporovali a hlasitým výskáním a nadšeným potleskem oceňovali konkurenční taneční dovednosti. Někteří tanečníci, či celé skupiny odpovídali svým projevem profesionálním tanečníkům. Všechny děti, respektive žáci,  zářily živelným zapálením pro tanec a hudbu.

A jak to dopadlo? I přesto, že taneční konkurence byla veliká, naši žáci si diplomy odvezli. Děvčata ze třetí třídy Vivien Baričiaková, Barbora Doušová, Adéla Holanová, Nela Králová a Kateřina Marušanová se umístily ve své kategorii na 4. místě a žáci z druhého stupně Tereza Kuklová, Dana Pichlerová, Eliška Špičková, Natálie Sapehina a Václav F. Heissler se umístili na 5. místě.

Všichni zúčastnění  okresního i školního kola již nyní mluví o tom,  jak začnou v nastávajícím školním roce pilně nacvičovat, a to hned od září.

Tanečníkům gratulujeme a těšíme se na jejich taneční nápady.

 

odkaz na fotografie ze soutěže na oficiálních stránkách DDM Kralupy