Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Vánoční florbalová turnaj

Vánoční florbalová turnaj

03. 01. 2024
|
Mgr. Petra Holajová
|

Ve čtvrtek 21. 12. 2023 uspořádali žáci 9. třídy pro 2. stupeň florbalový turnaj.

Kluci společně s děvčaty alespoň trochu vyzdobili tělocvičnu, abychom se na chviličku naladili na vánoční atmosféru.

Všechny třídy 2. stupně kromě devítky vyslaly do turnaje dva teamy. Proti sobě se utkala družstva 6. a 7. třídy a družstva 8. A proti 8. B. Do finále se probojoval team ze 7. třídy a team z 8. B. Obě družstva posílili chlapci z 9. třídy. Finálové utkání bylo napínavé až do konce. Hned vedl jeden team, hned zase druhý. Nakonec k rozhodnutí v řádném čase nedošlo a muselo tedy dojít na nájezdy. Atmosféra v tělocvičně byla bouřlivá, fandilo se ostošest. Nakonec zvítězilo družstvo 7. třídy za vydatné pomoci žáka 9. ročníku Dana Formánka, který toto dopoledne vystřídal hned několik postů. Začínal jako rozhodčí, poté se přesunul do branky a nakonec si zahrál i v poli jako útočník.

Celé dopoledne se vydařilo, spousta dětí si zahrála skvělý florbal a ostatní si z plna hrdla zafandili.

Za to patří dík celé devítce, zvláště potom některým chlapcům, bez nichž by turnaj jen těžko takto zdárně proběhl. Jmenovitě jde o již zmiňovaného Dana Formánka, potom o Dana Mikulku, který chvíli utkání pískal a poté doplnil družstvo 8. B, o Petra Brabce, který se na začátku turnaje postavil do branky a odešel kvůli zranění (byl seknut přes ruku), poté byl vystřídán Danem Formánkem, o Dominika Vyšína, který též doplnil jedno z družstev 8. třídy, a nakonec o Pepu Coufala, jenž celý turnaj odchytal a nakonec za vydatných rad Dana Formánka vychytal 7. třídě vítězství. Zapomenout nesmím ani na druhého gólmana, který se postavil do branky 8. B, Vláďu Flíčka, jenž čelil ve finále mnoha trefám a podlehl nakonec až po několika nájezdech zkušenému borci Formánkovi, a nakonec i všem hráčům i hráčkám, kteří bojovali jako lvi a lvice.

Předposlední prosincové dopoledne jsme si všichni užili, a tak mohu s klidem použít parafrázi hlášky známého sportovního komentátora:

SPORTU ZDAR A FLORBALU ZVLÁŠŤ!